Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

canon logo header

Zuyderland

"Koppelingen processen biedt ons veel voordelen"

Met INSYNQ biedt Fysicon een volledig informatie- en managementsysteem voor het registeren, integreren, analyseren en rapporteren van procedures op de hartcatheterisatie afdeling. In het Zuyderland ziekenhuis Heerlen wordt dit systeem inmiddels enige tijd gebruikt en is men tevreden over de volledigheid van het systeem, alsmede over de service die Fysicon daarbij biedt om gebruikers daarin te ondersteunen.

"Wat heeft ons getriggerd om het huidige rapportage systeem van QynetiQ te upgraden naar het INSYNQ platform? Met QynetiQ konden we al wel data verzamelen en koppelen maar we beschikken met INSYNQ over meer variabelen waardoor we beter en sneller tot analyses kunnen komen", zegt professor Hoorntje, als cardioloog ondernemer verbonden aan het Zuyderland Ziekenhuis. "Behalve dat het systeem ons alles biedt om onze eigen documentatie goed te beheren, voorziet het ook in de mogelijkheden om hiermee de registratie van onze processen te registreren ten behoeve van onze beroepsgroep. De mogelijkheden die we steeds verder aan het ontdekken zijn, zijn legio. Allerlei extra's bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om wachtlijsten te genereren en bij te houden welke patiënt in welk lab aanwezig is en of een onderzoek uitloopt. Die mogelijkheden gebruiken we nu nog niet. Wat we wel gaan gebruiken zijn de features op het gebied van voorraadbeheer. Hiermee is het mogelijk bij te houden of artikelen die we nodig hebben nog wel op voorraad zijn of bijbesteld moeten worden, handmatig of zelfs automatisch. Dit levert besparingen op doordat daarmee de voorraad zo klein mogelijk gehouden kan worden".

Professor Hoorntje is tevreden over de service die Fysicon biedt rond het gebruik van INSYNQ. "Het ligt eerder aan ons dat we daar door tijdgebrek soms nog te weinig gebruik van maken. Van de servicebereidheid van Fysicon zouden we meer gebruik moeten maken. Zeker met alle nieuwe features die het systeem ons biedt. Het zou goed zijn ons daarin verder te verdiepen om optimaal gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die ons daarmee worden geboden”.

De koppelingen zijn de kracht van INSYNQ volgens Hoorntje, oftewel de connectivity en daarmee de volledigheid. "We gebruiken het systeem nu zo'n vier maanden en zijn tevreden over de pijnpunten die voor ons daarmee zijn opgelost. Zoals de administratie 'pijn', het feit dat we beter zicht hebben op de kwaliteit van onze processen en gegevens dat we nu over meer managementtools beschikken waardoor we beter kunnen inplannen. Zoals ten aanzien van de inzet van personeel."

Professor Hoorntje noemt met name de gedrevenheid die hij ervaart in zijn contacten met Fysicon. "Het is een voordeel dat het een relatief kleine organisatie is met harde werkers. De persoonlijke contacten zijn goed en men anticipeert snel op onze wensen. Daarnaast is het prettig dat men altijd duidelijk is over wat wel en niet kan”.


 • laurentius
 • diaconessenhuis
 • zorgcombinatie
 • caterhina
 • antoniusziekenhuis
 • amphia
 • amcamsterdam
 • erasmus
 • zuyderland
 • mst
 • bernhoven
 • LUMC

Social media

Evenementen