Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

canon logo header

St. Jansdal live met Fysicon DataLinQ Pacemaker/ICD datamanagement systeem

PET-CT imaging

Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk is vrijdag 30 juni 2017 succesvol live gegaan met DataLinQ. Dit pacemaker/ICD management systeem exporteert data automatisch van de pacemaker programmer naar het DataLinQ Cardiac Rhythm Management (CRM) systeem en koppelt het rechtstreeks aan het EPIC EPD.

Nadat men DataLinQ in een eerder stadium uitvoerig getest heeft, is men over gegaan tot aankoop van het systeem. Mede dankzij de goede samenwerking en korte lijnen met alle betrokkenen in het ziekenhuis was DataLinQ snel in gebruik, de installatie en training namen slechts 5 weken in beslag. Eveline Gielen-Dielissen, Bep Pater en Arend Jan Punt (allen Cardiofysiologisch laborant en pacemaker technici) beschikken vanaf nu samen met de cardiologen van het ziekenhuis in een handomdraai altijd en overal in het ziekenhuis over belangrijke meetgegevens. DataLinQ CRM als verzamelplaats voor alle device data maakt het mogelijk om met behulp van één druk op de knop data van pacemaker/ICD implantaties door te sturen naar het NCDR (National Cardiovascular Data Registry). Ook aanleveren van gegevens voor NCDR patiëntenpassen naar een printer gebeurt niet meer handmatig maar volledig automatisch, snel en betrouwbaar. Een enorme tijdwinst en efficiëntie voor zowel de arts als patiënt.

 

Meer Fysicon nieuws:

Kick-off Ceremony Fysicon & Canon Medical Systems Corporation

Op vrijdag 6 juli vond er naar aanleiding van de recente overname door Canon MSC een bijzondere Japanse ceremonie plaats, waarbij Fysicon feestelijk welkom werd geheten tot de Canon Group.

Lees meer...

OVERNAME FYSICON B.V. DOOR CANON MEDICAL SYSTEMS CORPORATION

PERSBERICHT

7 maart 2018

 

Oss, - Fysicon kondigt de overname aan door Canon Medical Systems Corporation (Hoofdkantoor: Otawara, Japan).

Lees meer...

Zorg, monitoring & begeleiding op afstand is de toekomst.

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) worden steeds meer patiënten met een ICD of CRTD naast periodieke controles in het ziekenhuis ook thuis gemonitord, ruim 5.000 per jaar.

Lees meer...

 
Fysicon ontvangt FDA goedkeuring voor QMAPP

Fysicon, de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant op het gebied van innovatieve medische oplossingen, ondigt FDA (US Food and Drug Administration) goedkeuring aan voor het hemodynamisch meetsysteem QMAPP.

Lees meer...

St. Jansdal live met Fysicon DataLinQ Pacemaker/ICD datamanagement systeem

Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk is vrijdag 30 juni 2017 succesvol live gegaan met DataLinQ.

Lees meer...

EVOCS nieuwe flexibele oplossing PET-CT imaging

Het Zaans Medisch Centrum maakt voor Nucleaire geneeskunde / Oncologie sinds kort gebruik van digitale beelden vanuit de PET-CT scanner van het Spaarne Gasthuis.

Lees meer...

Social media

Evenementen