Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

canon logo header

Fysicon ontvangt FDA goedkeuring voor QMAPP

Fysicon, de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant op het gebied van innovatieve medische oplossingen, kondigt FDA (US Food and Drug Administration) goedkeuring aan voor het hemodynamisch meetsysteem QMAPP.

QMAPP biedt cardiologen het meest geavanceerde hemodynamisch meetsysteem. De QMAPP versterker heeft de compacte afmeting van één pak A4 papier. Naast het bewaken van alle vitale functies, heeft het 32 bipolaire kanalen voor het registreren van Intra Cardiaal ECG ten behoeve van Elektrofysiologische onderzoeken. QMAPP is uitermate geschikt voor de nieuwe hybride kamers, maar tevens voor combi en specialistische (cardiologische) catheterisatiekamers. Geavanceerde technieken van QMAPP hebben het mogelijk gemaakt dat er geen geforceerde koeling (-ventilator) nodig is waardoor kruisbesmetting door dit systeem onmogelijk is. Het ontwerp heeft geleid tot een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en wordt slechts met één enkele kabel aangesloten en bevestigd aan de standaard DIN-Rail van de röntgen- of operatietafel. Verkregen vitale waarden en rapportages kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met elk EPD-systeem met standaardprotocollen zoals DICOM en HL7.

In Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd
We zijn enorm trots FDA goedkeuring te hebben ontvangen en zien uit naar de lancering van QMAPP in de Verenigde Staten, in samenwerking met onze distributeurs, aldus Linda Elberse, CEO.

Meer Fysicon nieuws:

Kick-off Ceremony Fysicon & Canon Medical Systems Corporation

Op vrijdag 6 juli vond er naar aanleiding van de recente overname door Canon MSC een bijzondere Japanse ceremonie plaats, waarbij Fysicon feestelijk welkom werd geheten tot de Canon Group.

Lees meer...

OVERNAME FYSICON B.V. DOOR CANON MEDICAL SYSTEMS CORPORATION

PERSBERICHT

7 maart 2018

 

Oss, - Fysicon kondigt de overname aan door Canon Medical Systems Corporation (Hoofdkantoor: Otawara, Japan).

Lees meer...

Zorg, monitoring & begeleiding op afstand is de toekomst.

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) worden steeds meer patiënten met een ICD of CRTD naast periodieke controles in het ziekenhuis ook thuis gemonitord, ruim 5.000 per jaar.

Lees meer...

 
Fysicon ontvangt FDA goedkeuring voor QMAPP

Fysicon, de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant op het gebied van innovatieve medische oplossingen, ondigt FDA (US Food and Drug Administration) goedkeuring aan voor het hemodynamisch meetsysteem QMAPP.

Lees meer...

St. Jansdal live met Fysicon DataLinQ Pacemaker/ICD datamanagement systeem

Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk is vrijdag 30 juni 2017 succesvol live gegaan met DataLinQ.

Lees meer...

EVOCS nieuwe flexibele oplossing PET-CT imaging

Het Zaans Medisch Centrum maakt voor Nucleaire geneeskunde / Oncologie sinds kort gebruik van digitale beelden vanuit de PET-CT scanner van het Spaarne Gasthuis.

Lees meer...

Social media

Evenementen